אורי שפט

האתגר של אופה טוב הוא להצליח להפוך רעיון יצירתי למוצר יומיומי שניתן לייצר שוב ושוב. את מאפיית לחמים הקים אורי שפט אחרי מסע עשיר של למידה בעולם. לימודים בבית הספר לאפייה וקונדיטוריה בקופנהאגן היו המפגש הראשון עם אפיית לחם והביאו להיכרות עם לחמיה הכבדים והעשירים של דנמרק, סטאז'ים ממושכים באירופה ועבודה עם מומחי לחם עולמיים, לימדו בין היתר על הבאגטים של פריז, וחגיגה של פוקצ'ות איטלקיות במילאנו וברומא. כשחזר לארץ, עבד שלוש שנים עם רן שמואלי ובהמשך היה ממקימי "פטיסארט" – המאפייה של רשת ארקפה. את מאפיית לחמים פתח בשנת 2002 כשהוא יוצר בתוכה את האמירה האישית שלו כאופה מומחה בתפריט לחמים שמחבר את המסורת האירופאית לקהל הישראלי והרחוב התל אביבי. ספרו הראשון "לחם בבית– המדריך המלא לאפייה ביתית" יצא לאור ב-2009 מתוך השאיפה להחזיר את אפיית הלחם לבתים ולהפוך אותה לנגישה ומובנת. את הספר מלוות סדנאות "לחם בבית" שהוא מעביר במאפייה.